ZAPRASZAMY NA IRC.
Jak wejść?

XIV Liceum Ogólnokształcące w Krk. Strona Główna XIV Liceum Ogólnokształcące w Krk.
forum.xiv-lo.krakow.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań odnośnie rekrutacji.
Autor Wiadomość
W1kt0r
Nowy

Klasa: 0x
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 2:08 pm   Kilka pytań odnośnie rekrutacji. [Cytuj]

Cześć

Więc na początku chciałbym się przywitać, nazywam się Wiktor i po Waszych dzisiejszych odwiedzinach w moim gimnazjum w Zabierzowie jestem zdecydowany na 14. Interesuję się kierunkiem Mat-Inf, bo po liceum chcę udać się na WSOSP. I tu pierwsze pytanie:
1. Jaki próg punktowy powinienem uzyskać, aby dostać się na ten kierunek?
2. Ile mniej-więcej trwa dojazd z Zabierzowa do liceum?
3. Wyczytałem że można wybrać "jaki WF" się chce. Czyli mogę wybrać. np. basen zamiast sali?
4. Jaka tam atmosfera u Was panuje, spokój czy hardcore? :mrgreen:

Mam nadzieję że się załapię :P

Pzdr
[Profil] [PM] [E-mail]

ab-petitka
Stały bywalec

Klasa: 3b
Rocznik: 2006
Wysłany: Pią Mar 27, 2009 8:09 pm    [Cytuj]

Będę miła i odpowiem, chociaż z grubsza to już nie moja sprawa, mam ostatni miesiąc w tej szkole :)
Na profil mat-inf z tego co mi wiadomo, choć mogę się mylić, bo ja mam profil pol-ros, trzeba bylo mieć w ostatnich latach ok 100-120ptk. To oczywiście zależy od ilości chętnych i ich punktacji. Wiadomo im więcej punktów, tym większe szanse, że Cię przyjmą wiec tym się raczej nie sugeruj.
Jeśli chodzi o dojazd nie umiem powiedzieć Ci dokladnie, ale myśle, że w 30-40 minut średnio w zależności od natężenia ruchu na drogach ;)
Kto Ci nagadal takich głupot o jakimś basenie?! Basen najbliższy to Clepardia, a to tylko w lecie. Ewentualnie jak deszcz pada, to czasem są duże kałuże. Jeśli gdziekolwiek jest napisane o możliwości wybrania formy zajęc WF, zapewne chodziło o to, że uczniowie mają duży wpływ na to co się na takich zajęciach robi. Akurat nauczyciele od tego przedmiotu są bardzo ok, biorą pod uwagę nasze sugestie, chociaż wiadomo, że nie zawsze. A o żadnych basenach, kortach tenisowych, jogach bądź pilatesach ja poinformowana nie jestem.
Atmosfera jak to atmosfera, zależy na jaką klasę trafisz. Ogólnie szkoła jest w szerokim pojęciu spoko, nauczyciele wiadomo bywają różni, nie wiem na jaki zestaw trafisz. Ja w pierwszej klasie pamiętam, byłam bardzo zadowolona, teraz trochę mniej ale to akurat wynik obcowania z moją klasą. Dużo zależy od tego jak się zgraci, jakiego dostaniecie wychowawcę.
Pozdrawiam również.

^^I'm sorry that I'm so fuc*ing perfect^^
[Profil] [PM] [E-mail]

[ ODPOWIEDZ ]